Sofra
Fındık ve badem'in uyumuyla lezzetli kek tarifimiz...

6 Porsiyon
35 Dakika
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    3 adet yumurta

    1 su bardağı toz şeker

    1 su bardağı ayçiçek yağı

    1 su bardağı yoğurt

    1 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu

    1'er kahve fincanı toz fındık ve badem

    2.5 su bardağı un

    2 paket kabartma tozu

    1 paket vanilya

    2'şer yemek kaşığı iri dövülmüş fındık, badem ve antep fıstığı

    Kalıbı yağlamak için:

    1 yemek kaşığı margarin

    Üzerine: Hazır çikolata sos

Derin bir kapta yumurta ve toz şekeri iyice çırpın. Ayçiçek yağı ekledikten sonra çırpmaya devam edin ve içine yoğurt, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, toz fındık ile badem, un, kabartma tozu, vanilya katıp, karıştırın. Kek kalıbınızı fırça yardımıyla yağlayın. Fındık, badem ve antep fıstığı serpin.
Hamuru boşaltın ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis tabağına ters çevirip çıkarın. Üzerine çikolata sos gezdirip, dilimleyerek servis yapın.