Külahta Kek Tarifi
Yaz sıcaklarında dondurma tezgahlarında görmeye alışkın olduğumuz içi dolu çıtır dondurma külahları, evde yapılan tatlıların yanına da oldukça yakışmaktadır. Seveceğiniz tarifiyle külahta kek tarifi
Malzemeler
Yapılışı
- 
                    1
                    Öncelikle buttermilk için sütü ısıtıp içine limon suyu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp, kesilmesini bekleyin. Sütün içindeki kesilmiş parçaları ayırmak için ince telli süzgeçten geçirin ve bir kenara alın. 
- 
                    2
                    Kek için kakao, un, pudraşekeri, kabartma tozu ve tuzu derin bir kapta karıştırın. Buttermilk hazırlarken süzgeçte kalan kesilmiş süt parçalarını, ılık suyu ve zeytinyağını kuru malzemeye ekleyin ve iyice karıştırın. 
- 
                    3
                    Külahların 2/3'sini doldurun ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Oda sıcaklığında soğutun ve üzerine krem şanti sıkıp servis yapın. 
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
 
                             
                                     
                                     
                                     YILDIZ ŞAHİNLER
                                                YILDIZ ŞAHİNLER
                                            