TABANI İÇİN
2.5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı oda ısısında tereyağı
1/4 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
ÜZERİ İÇİN
1 demet semizotu
Yarımşar demet arapsaçı, turp otu ve cibes otu
1 tatlı kaşığı fesleğen
1 tutam biberiye
Yarım çay kaşığı karabiber
200 ml krema
1 adet yumurta
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım su bardağı rendelenmiş tulum peyniri
Yarım su bardağı krem peynir
Tabanı için hamur malzemesini geniş bir kaba alıp iyice yoğurun ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru streç filme sarıp 15 dakika buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp merdane yardımıyla orta boy bir tart kalıbının kenarlarını da kaplayacak büyüklükte açın. Yağlanmış kalıba kenarlarından hafifçe sarkacak şekilde yerleştirin. Tabanına çatal yardımıyla delikler açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 7-8 dakika hafifçe kızarana kadar pişirin. Üzeri için tüm otları ayrı ayrı ve diri kalacak şekilde haşlayın. Sudan alıp soğutun ve kıyın. Hepsini bir kaba alıp üzerlerine tuz, fesleğen ve biberiye ekleyip karıştırın. Daha sonra pişen tart hamurunun üzerine yayın. Krema ve yumurtayı çırpıp üzerine dökün. En son üzerine bir kapta karıştırdığınız peynirleri ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri iyice kızarana kadar pişirin ve ılındıktan sonra servis yapın.