Karalahanalı Mısır Ekmeği

Karalahanalı Mısır Ekmeği
KOLAY 6-8 KİŞİLİK

Karadeniz yöresine ait mısır ekmeği nasıl yapılır? Karadenizlilerin vazgeçilmezi mısır ekmeği tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Unları ve kabartma tozunu bir kasede karıştırın. Başka bir kasede yumurta ile zeytinyağını çırpın.

  • 2

    Daha sonra unlu karışıma azar azar ve karıştırarak ekleyin. Peyniri, pazıyı, sarımsağı, mısırı, tuzu ve baharatları katın. İyice karıştırın. 20 cm'lik kelepçeli kek kalıbına pişirme kağıdı serin ve yağlayın.

  • 3

    Karışımı içine yavaşça boşaltın. Üzerini düzeltin. Arzuya göre susam ve çörek otu serpin.

  • 4

    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından alıp üzerini kapatın ve 10 dakika dinlendirin. Dilimleyip ılık veya soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...