
1 demet ıspanak
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı + 4 yemek kaşığı ayçiçeği yağını
100 gram ufalanmış beyaz peynir
1 su bardağı elenmiş un
1 çay kaşığı pul biber
1 paket kabartma tozu
1 adet küp doğranmış soğan
2 yemek kaşığı ay çekirdeği
1 çay kaşığı tuz
Yumurta ve yoğurdu geniş bir karıştırma kabına alıp çırpma teli ile çırpın. 1 çay bardağı ayçiçeği yağı ekleyip karıştırmaya devam edin. Ufalanmış peyniri katıp karıştırın. Unu ilave edin ve çırpın. Pul biber, kabartma tozu ve tuzu ekleyip kaşık yardımı ile karıştırın. 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı, küp doğranmış soğan ve kıyılmış ıspanağı soteleyip karışıma ilave edin. 6 ya da 8 adet sufle kabını 1-2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı veya tereyağı ile yağlayın. Karışımı sufle kaplarına, üzerlerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde pay edin. Üzerlerine ay çekirdeği serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.