Fırında Tatlı Patates
ORTA
2 KİŞİLİK
Hem lezzetli hem pratik hem de değişik tatları seviyorsanız fırında tatlı patates tarifini denemelisiniz. Ana yemeklerin yanında enfes bir yardımcı yemek olacak.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tatlı patatesleri, kabuklarını soymadan iyice temizleyin. Patatesin en alt kısmı bütün kalacak şekilde, üstten ince dilimler keser gibi derin kesikler atın. Hazırladığınız patateslerin her tarafına biberiyeli ghee sürün. Tuz, karabiber ve toz kırmızıbiber serpin.
-
2
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında her 5 dakikada bir üzerine ghee sürerek patatesleri pişirin. Patatesler yumuşadığında ve üzeri kabuk tutup kızardığında fırından alın. Son kez ghee sürüp biberiye ile süsleyerek servis yapın.AŞÇININ NOTUEğer patates dilimlerken zorlanırsanız, patatesin altına diklemesine bir şiş geçirerek dilimlemeyi deneyin. Keserken bıçak şişe takılacağı için dip kısmını kesmenizi engelleyecektir. Tatlı patatesin kabukları kalın olduğu için patatesleri soyarak da kullanabilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL