Taratorlu Köfte

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    İKİ defa çekilmiş kıymaya, süt ile yumuşatılmış ekmek içi, rendelenmiş soğan, 2 adet yumurta, 1 adet yumurtanın sarısı, tuz, karabiber, kimyon ve maydanoz ilave ederek, yoğurun. İki ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp, oval bir görünüm (külah şekli) verin. Sıvıyağda kızartın. Cevizi sarmısakla birlikte dövün. Tuz, 1 su bardağı su ve limon suyunu ilave edip, tarator sosunu hazırlayın. Küçük küpler halinde doğranmış havucu sıvıyağda soteleyin. Tereyağından bir miktar ayırıp, kalanını havuca ilave edin ve birkaç kez karıştırın. Önceden ıslatılıp, süzülen pirinci ilave edip kavurun. Su, tuz ve ezilmiş etsuyu tabletlerini ekleyerek pişirin. Bezelye ve ince kıyılmış dereotunu ekleyin. Önceden hazırlanan külahların üzerine, 1 parmak kalınlığında kesilmiş milföy ha- murlarını sarın. Üzerine yumurta sarısı sürerek kızgın fırında kızartın. Külahın içine pilavı doldurun ve servis tabağına alın. Kızartılmış köfte, patates ve bütün ceviz içini külahların kenarlarına yerleştirin. Köftelerin üzerine tarator ve kırmızı biberli tereyağı gezdirerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...