500 gram köftelik kıyma
1 adet soğan
2 dilim bayat ekmek içi
1 çay kaşığı karbonat
Tuz, karabiber, yenibahar, kimyon
İÇ MALZEME İÇİN
1 adet patates
1 adet havuç
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
4-5 dal kıyılmış maydanoz
Yeteri kadar tuz
ÜZERİ İÇİN
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
SERVİS İÇİN
Haşlanmış sebzeKöfte harcı için kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğan, ıslatılıp sıkıldıktan sonra ufalanmış ekmek içi, karbonat, tuz ve baharatları ekleyip yoğurun. Harcı buzdolabında 15 dakika dinlendirin.
İç malzeme için patates ve havucu yıkayıp ikiye bölün ve ayrı tencerelere alıp tuzlu suda haşlayın. Haşlanan patatesin kabuklarını soyun. Havucun da dış kısmındaki kabuğu alın. Patates ve havucu rendenin kalın tarafı ile rendeleyin ve geniş bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, kıyılmış maydanoz ve tuz ekleyip karıştırın. Kıymayı 8 eşit parçaya ayırıp yuvarlayın. Bir parçasını buzdolabı poşetinin arasına koyun ve üzerine et döveceği veya elinizle bastırarak çay tabağı büyüklüğünde açın. Kıymalı karışımın bir kenarına 1 yemek kaşığı patatesli harçtan koyup diğer yarısını üzerine kapatın. Elinizle bastırarak poğaça yapar gibi hazırlayın. Kalan kıymalı karışımı ve patatesli harcı da aynı şekilde hazırlayın. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirip servis tabağına alın.
Üzeri için tereyağını eritip salçayı hafifçe kavurun. Üzerine su, tuz ve karabiber ekleyip kaynatın. Sosu köftelerin üzerine dökün. Yanında haşlanmış sebzelerle birlikte servis yapın.