Sofra

5 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    10 kalem pirzola
    3 adet orta boy patlıcan
    1 çay kaşığı süt
    Yeteri kadar su
    1 adet soğan
    1 çorba kaşığı tereyağı
    Tuz, karabiber

    Kızartmak için:
    Sıvıyağ

    Süslemek için:
    Kiraz domates
PATLICANLARI alacalı soyup, boydan boya uzunlamasına dilimleyin. Acısının çıkması için süt ve tuz katılmış suda 15 dakika bekletin. Suyunu süzdükten sonra kağıt havlu ile kurulayın ve kızdırılmış sıvıyağda önlü arkalı kızartın. Soğanı rendeleyin. Suyunu sıkın ve içine karabiber katın. Pirzolaları bu sosa bulayıp, 1-2 saat bekletin. Daha sonra suyu içinde kalacak şekilde tereyağında kızartın. İki adet kızarmış patlıcan dilimini çapraz şekilde koyun. Ortasına 1 adet pirzolayı yerleştirin ve açıkta kalan patlıcan uçları üst üste gelecek biçimde kapatın. Kürdan batırın ve ucuna kiraz domates takın. Malzemeler bitene kadar işleme devam edin. Fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirip, sıcak olarak servis yapın.