Bahar Güveci

Güveç, hemen hemen her yörede pişen nefis lezzete sahip çok da pratik bir yemek. Bahar gibi rengarenk bir yemek bu, insana baktıkça da yedikçe de iyi gelen. Her evde pişen, istisnasız en sevilen yemeklerden olan bahar güveci tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Arpacık soğan ve havucu temizleyin. Havucu verev, kırmızıbiberi ise irice doğrayın. Tereyağını bir tencereye alıp eritin.

  • 2

    Üzerine et, arpacık soğan ve patatesi ekleyip yüksek ısıda et yumuşayana kadar kavurun.

  • 3

    Malzemeyi bir güvece aktarın. Üzerine havuç, kırmızıbiber, sivri biber, kiraz domates, bezelye, kabukları temizlenmiş sarımsak, karabiber, kekik, tuz ve su ekleyin.

  • 4

    Güvecin üzerine önce pişirme kağıdı sonra alüminyum folyo kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...