Yoğurtlu Ciğer

Yumuşacık ciğer, ferah yoğurtla buluştu! Baharatlarla lezzetlenen bu enfes tarif, sofralara hem geleneksel hem de dengeli bir tat getiriyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ciğerin üzerindeki zarları temizleyin. Her biri yaklaşık 2 cm uzunluğunda ve 0.5 cm genişliğinde olacak şekilde şeritler halinde doğrayın. Ciğerlerin üzerine unu serpiştirin. Fazla unu silkeleyin.
-
2
Geniş bir tavaya zeytinyağını alın. Kıyılmış soğanı ilave ederek 2-3 dakika kavurun. Ezilmiş sarımsağı ve unlanmış ciğerleri de tavaya ekleyin. Yüksek ateşte 2-3 dakika karıştırarak pişirin.
-
3
Üzerine sıcak suyu, hardalı katın. Karışımı kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirerek kıvam almasını sağlayın. Baharatları ve tereyağını ilave ederek karıştırın.
-
4
Ayrı bir kasede yoğurdu çırpın. Tavadaki karışımın üzerine dökerek hızlıca karıştırın. Servis tabağına alın. Dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL