Yoğurtlu Ciğer

Yoğurtlu Ciğer

Yumuşacık ciğer, ferah yoğurtla buluştu! Baharatlarla lezzetlenen bu enfes tarif, sofralara hem geleneksel hem de dengeli bir tat getiriyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Ciğerin üzerindeki zarları temizleyin. Her biri yaklaşık 2 cm uzunluğunda ve 0.5 cm genişliğinde olacak şekilde şeritler halinde doğrayın. Ciğerlerin üzerine unu serpiştirin. Fazla unu silkeleyin.

  • 2

    Geniş bir tavaya zeytinyağını alın. Kıyılmış soğanı ilave ederek 2-3 dakika kavurun. Ezilmiş sarımsağı ve unlanmış ciğerleri de tavaya ekleyin. Yüksek ateşte 2-3 dakika karıştırarak pişirin.

  • 3

    Üzerine sıcak suyu, hardalı katın. Karışımı kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirerek kıvam almasını sağlayın. Baharatları ve tereyağını ilave ederek karıştırın.

  • 4
    Ayrı bir kasede yoğurdu çırpın. Tavadaki karışımın üzerine dökerek hızlıca karıştırın. Servis tabağına alın. Dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...