Sofra

3 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    200 gram kıyma (kuzu boşluğundan)
    1 demet maydanoz
    2 diş sarmısak
    2 adet domates
    2 adet sivri biber
    1 su bardağı kaşar peyniri
    50 gram toz antep fıstığı
    Tuz,
    karabiber,
    pulbiber
    1 adet yumurta
    Hamur için:
    1 su bardağı un
    1 çay bardağı su
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı tozşeker
    10 gram maya

Kıyma, maydanoz ve sarmısağı robotta kıyın. Kıymayı derin bir kaba alıp tuz, karabiber ve pulbiber ilave ederek yoğurun. Adana kebabı formunda, kalem uzunluğunda 3 adet köfte hazırlayın ve kızgın yağda kızartın. Bu arada unu, mayayı erittiğiniz suyu, tozşekeri ve tuzu katıp yoğurun. Hamuru 20 dakika dinlendirdikten sonra 3 adet bezeye ayırın. Her birini merdaneyle servis tabağı büyüklüğünde açın. Domates ve biberi küp şeklinde doğrayın. Rendelenmiş kaşar peyniri, 1'er adet domates, biber ve toz antep fıstığını karıştırarak bir harç hazırlayın. Açtığınız yufkaların içine köfte ve hazırladığınız harçtan koyup ikiye katlayın. Katlarken, birbirine yapışması için kenarlarına yumurta akı sürün. Üzerlerine de çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 3 parmak eninde verev dilimler halinde kesip domates ve biber dilimleriyle sıcak olarak servis yapın.