MALZEMELER
15 adet karalahana yaprağı
Yeteri kadar su
Yarım çay bardağı pirinç
100 gram yağsız kuzu kıyma
100 gram yağsız dana kıyma
1’er adet soğan ve havuç
Bir-iki parça kuzu kol kemiği
Tuz, karabiber
Servis için:
4 çorba kaşığı süzme yoğurt
2 çay kaşığı kıyılmış taze sarmısak
1 çay kaşığı pulbiber
1KARALAHANA yapraklarının 5 adedini kenara ayırıp, kalanların damarlarını temizleyin. Kaynar suda 1 dakika haşlayıp bekletmeden buzlu soğuk suya atın. Pirinci ılık suda yıkayıp süzün. 2Dana kıyma ve kuzu kıymayı bir kaba alıp üzerine pirinç, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. Lahana yapraklarına hazırladığınız harçtan koyup sarın. 3Küçük bir tencerenin dibine halka doğranmış soğan ve havucu koyup üzerine kuzu kol kemiklerini yerleştirin. Kemiklerin üzerini ayırdığınız karalahana yaprakları ile sarın. Üzerine sarmaları yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatıp, 15 dakika çok kısık ateşte pişirin. Daha sonra kenarlarından tencereye kemiklerin seviyesini geçmeyecek kadar sıcak su ilave edin. Çok kısık ateşte 1 saat daha pişirin. 10 dakika dinlendirip servis tabağına aktarın. Pulbiber serpip, sarmısaklı yoğurt eşliğinde sıcak olarak servis yapın.