Etli Enginar

Enginar severler için bir diğer tarifimiz olan Etli Enginar yemeğimize birde yakından bakalım.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Eti bir tencereye alıp suyunu salıp çekene dek pişirin. Üzerine tereyağı ve zeytinyağı ilave edin. Kıyılmış soğan katıp rengi dönene dek kavurun. Salçaları, tuz, karabiber ve pul biberi katın. Birkaç dakika soteleyip 2 su bardağı suyu tencereye katın. Kapağı kapalı olarak et yumuşayana dek pişirin. Enginarları yayvan bir tencereye alın. Üzerlerine etli karışımı paylaştırın.
-
2
Enginarların yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin. Kısık ateşte enginarlar yumuşayana dek pişirin. Kiraz domates ve maydanozla süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL