Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    6 adet enginar
    300 gram kuşbaşı kuzu eti
    15 adet arpacık soğan
    1 tatlı kaşığı salça
    2 tatlı kaşığı tereyağı
    Yeteri kadar sıcak su
    1 çorba kaşığı limon suyu
    Tuz
    karabiber
    yenibahar

Tereyağını eritip soğanları 5 dakika sote edin. Üzerine eti ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar, ara sıra karıştırarak sote edin. Salçayı ekleyip 1-2 dakika kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. 15 dakika sonra dörde bölünmüş enginar, limon suyu, tuz, karabiber ve yenibahar ekleyin. Suyu azalmışsa enginarların üzerini geçecek kadar sıcak su ilave erin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte enginarlar iyice yumuşayana kadar pişirin.