Etli Dut Yaprağı Sarması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Dut yapraklarını kaynayan suda 3-5 dakika süreyle haşlayın. Ayrı bir yerde 3 su bardağı pirinci yıkayıp, suyunu süzün. Kıymayı çukur bir kaba koyun. Pirinci ve kalan malzemeyi üzerine ekleyerek yoğurun. Dut yapraklarını açıp içlerine bu harçtan koyun ve çok sıkıştırmadan sarın. Tencereye dizip üzerine ağırlık koyun. Dolmaların üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin. Tencereyi ocağa oturtun. Kaynayana kadar orta ateşte pişirin. Kaynayınca ocağı kısın ve 25 dakika daha pişirin. 10-15 dakika dinlendirdikten sonra, sarımsaklı yoğurtla servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...