Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    6 adet körpe, kabuklu enginar
    600 gram kuşbaşı kuzu eti
    100 gram rendelenmiş dil peyniri
    100 gram arpacık soğan
    100 gram mantar
    3 çorba kaşığı mısırözü yağı
    Bir buçuk litre su
    1 tatlı kaşığı un
    Tuz, pulbiber
Kuşbaşı doğranmış kuzu etini ve ayıklanmış arpacık soğanları, 3 çorba kaşığı mısırözü yağı ile bir tencerede kavurun. Bir tatlı kaşığı un ile suyu ilave edip, tuz ve pulbiberi de içine katarak 40 dakika pişirin. Piştikten sonra irice doğranmış mantarları ilave edip, kuzu kebabı hazır hale getirin. Bu arada kabuklu enginarları limonlu sıcak su ile haşlayın. Haşlandıktan sonra içlerini kaşık ile alın. Hazırlanan kuzu kebapları enginarların içine koyun. Rendelenmiş dil peynirini üzerine serpiştirip, salamandırada veya fırında eritin ve sıcak olarak servis yapın.