
500 gram köftelik dana kıyma
2 adet orta boy rendelenmiş soğan
3 diş ezilmiş sarımsak
12 dal ince kıyılmış maydanoz
Yarım su bardağı ufalanmış bayat ekmek
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Birer tatlı kaşığı kimyon, kekik ve toz kırmızıbiber
Birer çay kaşığı pul biber, karabiber ve tuz
Yarım çay kaşığı karbonat
KIZARTMAK İÇİN
2 yemek kaşığı zeytinyağı
SERVİS İÇİN
10 adet kıl biber
10 adet kiraz domates
4 adet tırnak pide
Köfte malzemesini geniş bir kaba alın. İyice yoğurup ceviz boyutunda parçalara ayırın. Yuvarlayarak köfte şekli verin. Kızartmak için yağı geniş bir tavaya alıp orta ısıda ısıtın. Köfteleri tavaya yerleştirip, tüm taraflarını kızartın. Kızaran köfteleri kapalı bir kaba alın. Tavada kalan yağda sırayla biberleri ve ikiye bölünmüş domatesleri tavayı sallayarak kızartın. Daha sonra servis tabağına alın. Köfteleri de tabağına yerleştirin. Son olarak tavada kalan yağda pideleri ısıtın ve servis tabağına aktarın. Sıcak olarak servis yapın.
Anne köftesini kuru fasulye piyazıyla servis yapabilirsiniz.