Tempe

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Soya kıyması, un, soya unu, köfte harcı, su ve karabiberi derin bir kabın içine alın. Bütün malzemeyi boza kıvamına gelene kadar çırpın. Yapışmaz yüzeyli tavaya aldığınız sıvı yağa, bu karışımdan iki çorba kaşığı koyarak yayın. Krep gibi incelterek iki tarafını da kısık ateşte pembeleşinceye kadar kızartın. Kalan karışımı da aynı şekilde pişirin. Servis tabağına aldığınız "Tempe"yi sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...