Kızılcık Şerbeti
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kızılcık ve suyu tencereye alıp, ara sıra karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra toz şeker ve limon suyu ilave edip, ocağın altını kısın ve yaklaşık 20 dakika kaynatın. Kızılcıkların rengi suya iyice geçince 20 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp ılınana dek dinlendirin. Süzün ve oda ısısına gelince buzdolabına kaldırın. 4-6 derece arasında iken soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL