Ramazan’ın vazgeçilmez tadı
Buram buram tüm mahalleye yayılan kokusuyla, kuyrukta beklemeye gönderilmiş pek çoğumuz için çocukluğumuzun unutulmaz anıları arasında yer alır. Bu kokuyu evinizin mutfağına taşıyabilmeniz için tüm aşamalarıyla Ramazan pidesinin yapımını anlattık.
1
10
Ramazan’ın vazgeçilmez tadı
2 ADET PİDE İÇİN MALZEMELER
- 1 paket yaş maya (40 gram)
- 1/2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı ılık su
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 500 gram un
ŞEKİL VERMEK İÇİN:
- 5-6 yemek kaşığı galeta unu veya buğday irmiği
ÜZERİ İÇİN:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı susam
- 2 yemek kaşığı çörek otu
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL