MALZEMELER
1 adet yufka
100 gram eritilmiş tereyağı
2 çorba kaşığı tahin
12 adet baklavalık yufka
2 çorba kaşığı pekmez
3 adet rendelenmiş elma
250 gram iri kıyılmış ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı toz şeker
1 adet yumurta akı
Üzeri için:
Kıyılmış ceviz
fıstık
YUFKAYI düz bir zemine yayın. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirip, tahin sürün. Tam ortasına 2 adet baklavalık yufkayı üst üste yerleştirin. Üzerine tereyağı gezdirip, tahin sürün. Aynı işlemi 2 adet yufka ile bir kez daha tekrarlayın. Kalan 8 adet baklavalık yufkayı aralarına tereyağı ve tahin sürerek üst üste yerleştirin. Ayrı bir yerde pekmez, rendelenmiş elma, ceviz, tarçın ve toz şekeri karıştırın. Karışımı baklavalık yufkanın bir kenarına rulo şeklinde yerleştirin. En alttaki büyük yufkanın kenarlarını harcın üzerine kapatıp, rulo şeklinde sarın. Kapanan uca çırpılmış yumurta akı sürün. Ceviz ve fıstık serpip iki parmak genişliğinde dilimleyin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.