MALZEMELER
3 adet naşi armudu
1 su bardağı aşurelik buğday
1 adet çubuk tarçın
3-4 adet karanfil
1 adet havlıcan
2 adet kavun çekirdeği
2 litre içme suyu
2 yemek kaşığı ev yapımı elma sirkesi
100 gram bal
Bir tutam tuz
SERVİS İÇİN
Naşi armudu
Buğdayı bol su ile iyice yıkayıp süzün. Daha sonra ısıya dayanıklı tülbentin içine koyup ağzını bağlayın. Baharatları da aynı şekilde tülbent kesenin içine koyup ağzını bağlayın. Kavun çekirdeklerini havanda iyice dövün. Ayrı bir tencerede su, sirke ve balı iyice karıştırıp orta ısıda kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca karışıma kavun çekirdeklerini ekleyin. Son olarak tuzu da katıp suyun içinde eritin. Tencereye ince dilimlenmiş naşi armutları ile buğday ve baharat keselerini ilave edin. Armutlar iyice yumuşayana kadar kaynatın. Ardından bir gece buzdolabında dinlendirip içinden keseleri çıkarıp süzün. Armut dilimleriyle beraber servis yapın.