10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    125 gram tereyağı
    1 su bardağı dövülmüş ceviz
    Hamur için:
    1 adet yumurta
    1 çorba kaşığı sirke
    1 çorba kaşığı yoğurt
    1 çay bardağı süt
    Yarım çay bardağı sıvıyağ
    İki buçuk su bardağı un
    Tuz
    Üzeri için:
    Bir buçuk su bardağı üzüm pekmezi
    50 gram tereyağı
Yumurta, sirke, yoğurt, süt, sıvı yağ ve tuzu karıştırıp unu ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru yarım saat dinlendirin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler kopartın. Bezeleri oklava ile açın. Yufkaları ortadan ikiye kesip içlerine ceviz içi serpin. Yufkaları yuvarlak kenarlarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayın. Ruloları bükerek yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine eritip kızdırdığınız tereyağını dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin ve soğumaya bırakın. 50 gram tereyağını eritip, üzüm pekmezi ile birlikte bir taşım kaynatın. Sıcak karışımı, soğuyan sininin üzerine gezdirin.
ETİKETLER