Sofra
Tatar çorbası nasıl yapılır? Tatar çorbası tarifi nasıldır? Kolay tarifiyle tatar çorbası…

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Ev Yapımı

MALZEMELER

    2 adet orta boy soğan

    Yarım çay bardağı zeytinyağı

    350 gram yağsız kuzu kıyması

    2 adet rendelenmiş domates

    1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

    1 yemek kaşığı salça

    4-5 su bardağı su

    1 su bardağı haşlanmış nohut

    Yarım demet kıyılmış maydanoz

    1-2 çay kaşığı karabiber

    1 çay kaşığı pul biber

    Yeteri kadar tuz

    HAMUR İÇİN

    4 su bardağı un

    2 adet yumurta

    Yeteri kadar su ve tuz

    ÜZERİ İÇİN

    1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

    1 tatlı kaşığı nane

    1 çay kaşığı pul biber

    SERVİS İÇİN

    Yoğurt

Hamur için un, yumurta ve tuzu Arnica mutfak robotun haznesine alın ve yoğurmaya başlayın. Sert kıvamlı bir hamur elde edene kadar iki aşamada su ekleyin ve yoğurun. Üzerini kapatıp kenara alın. Soğanı Arnica doğrayıcıda kıyın. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Üzerine soğanı ilave edip kavurun. Kıymayı katın. Tuz, karabiber ve pul biberi ilave edip soteleyin. Hamuru 4 bezeye ayırın. Her birini unlanmış tezgah üzerinde mantı hamurundan biraz daha kalın olacak şekilde açın. Kare şeklinde kesin. Ortalarına kıymalı harçtan yerleştirin. Hamurların kenarlarını ıslatıp üçgen olacak şekilde kapatın ve kenara alın. Rendelenmiş domatesi tencereye alın. Ayçiçeği yağı ve salçayı ilave edip karıştırın. Üzerine suyu katıp karıştırın ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca tuzu, nohudu, hamurları ve maydanozu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Üzeri için ayçiçeği yağını tavaya alıp ısıtın. Üzerine nane ve pul biber katıp iki tur karıştırın. Çorbayı keselere pay edin. Üzerlerine yoğurt ilave edip yağda yakılmış naneli pul biberi gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE

Bu çorbanın orijinali et suyu ile yapılmaktadır. Ayrıca bu çorbanın farklı bir yapılış şekli daha vardır; yoğurt et suyu ile açılıp unla bağlanır ve hamurlar bu suda pişirilir.