Sofra
Güçlü antioksidan özelliğine sahip enfes bir tarifle karşınızdayız... Hem besleyici hem de yararlı tarhunlu karalahana çorbası içinizi ısıtmakla kalmıyor bağışıklığınızı da güçlendiriyor! Tarhunlu karalahana çorbası nasıl yapılır? Tarhunlu karalahana çorbası tarifi...

6-8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    1.5 yemek kaşığı kuru tarhun

    250 gram karalahana

    1 adet soğan

    3 yemek kaşığı tereyağı

    100 gram kıyma

    3 diş kıyılmış sarımsak

    Birer yemek kaşığı domates ve biber salçası

    1 yemek kaşığı un

    1 litre su

    1 su bardağı haşlanmış buğday

    Yeteri kadar tuz ve karabiber

Soğanın kabuklarını soyup Arnica doğrayıcıda kıyın. Tereyağını tencereye alıp eritin. Üzerine soğanı ve kıymayı ilave edin. Tahta kaşık yardımıyla ezerek soteleyin. Doğranmış sarımsak ve salçaları katıp kavurun. Unu ilave edip iki tur çevirin. Kıyılmış karalahanayı ilave edin. Kısık ısıda yarı yarıya yumuşayana kadar pişirin. Üzerine Arnica ısıtıcıda kaynattığınız suyu ilave edin. Bulguru katıp karıştırın. Tarhun ve karabiberi ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatıp karalahana iyice yumuşayana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.