
1.5 yemek kaşığı kuru tarhun
250 gram karalahana
1 adet soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
100 gram kıyma
3 diş kıyılmış sarımsak
Birer yemek kaşığı domates ve biber salçası
1 yemek kaşığı un
1 litre su
1 su bardağı haşlanmış buğday
Yeteri kadar tuz ve karabiber
Soğanın kabuklarını soyup Arnica doğrayıcıda kıyın. Tereyağını tencereye alıp eritin. Üzerine soğanı ve kıymayı ilave edin. Tahta kaşık yardımıyla ezerek soteleyin. Doğranmış sarımsak ve salçaları katıp kavurun. Unu ilave edip iki tur çevirin. Kıyılmış karalahanayı ilave edin. Kısık ısıda yarı yarıya yumuşayana kadar pişirin. Üzerine Arnica ısıtıcıda kaynattığınız suyu ilave edin. Bulguru katıp karıştırın. Tarhun ve karabiberi ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatıp karalahana iyice yumuşayana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.