Bütün yemek tarifleri arasında tarhana çorbası hiç şüphesiz en çok Anadolu kokandır, toprak kokandır. Sucuklu tarhana nasıl yapılır? Sucuklu tarhana çorbası tarifi...

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1/4 kangal ev yapımı sucuk
    5 çorba kaşığı toz tarhana
    7 su bardağı soğuk su
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı kuru nane
    Yarım çay kaşığı toz kırmızıbiber
    1 tatlı kaşığı tuz
Tarhana, su ve tuzu karıştırarak kaynatın. Ocağın altını kısıp, 5 dakika daha pişirin. Dilimlenmiş sucukları dörde bölüp, çorbaya ekleyin ve 5 dakika daha pişirin. Ayrı bir yerde tereyağını kızdırıp, nane ve toz kırmızıbiber ekleyin. Karışımı ocaktan alıp, çorbanın üzerine gezdirin ve karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.