1 adet ince kıyılmış mor lahana
2 yemek kaşığı sadeyağ ya da tereyağı
1 adet kıyılmış pırasa
1 adet yemeklik doğranmış soğan
1 adet küp doğranmış küçük boy patates
5 su bardağı sebze suyu
1 su bardağı badem sütü ya da süt
1'er tatlı kaşığı kimyon, kişniş ve rezene tohumu (toz kullanıyorsanız 1'er çay kaşığı)
1'er çay kaşığı tuz ve karabiber
SÜSLEMEK İÇİN
10 adet kabukları soyulup kavrulmuş badem
Yağ, pırasa ve soğanı çorba tenceresine alıp soteleyin. Patatesi ekleyip, üzerine 1 su bardağı sebze suyunu ilave edin ve patates yumuşayıncaya kadar pişirin. Lahanayı katıp karıştırın ve 5 dakika pişirin. Kalan sebze suyunu ve baharatları ekleyip 10 dakika pişirin. Ocaktan alıp, blenderden çekin. Badem sütü ya da sütü katıp 2 dakika daha pişirin. Tabaklarına pay edip, üzerine baden serpiştirin ve servis yapın.