
200 gram tereyağı
100 gram un
2 litre su
200 gram arpa şehriye
1 litre soğuk süt
Yeteri kadar tuz
ÜZERİ İÇİN
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 tatlı kaşığı tarçın
Tane karabiberi Arnica blender'in öğütücü aparatı yardımı ile toz haline getirin ve kenara alın.Tereyağının yarısında unu çiğ kokusu gidinceye kadar kavurup 1 litre su ekleyin ve kaynatın. Üzerine şehriyenin yarısını ilave edip kaynamaya bırakın. Başka bir tencerede kalan tereyağını kısık ısıda eritin. Kalan arpa şehriyeyi ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Kalan 1 litre suyu Arnica ısıtıcıda kaynatıp tencereye katın. Şehriye yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Üzerine diğer tencerede kaynayan şehriyeli karışımı ilave edip karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Sütü ekleyip 10 dakika pişirin. Çorbayı ocaktan alıp kaselere pay edin. Üzerlerine tarçın ve karabiber serpin. Sıcak olarak servis yapın.