Herle Çorbası

Adıyla merak edilen bir çorba tarifi Sivas'ın yöresel lezzetlerinden herle çorbası. Besleyici olduğu kadar da lezzetli bir çorba tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Mercimeği az suda 10 dakika haşlayıp süzün. Ardından yeniden tencereye alıp üzerine 6-7 su bardağı su ekleyin. Mercimek yumuşayana kadar pişirin.
-
2
Bu arada soğanı yemeklik doğrayın. Ayrı bir tavada zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun. Mercimek pişince unu bir kasede sulandırıp topakları eriyene kadar karıştırın. Unlu suyu çorbaya ekleyip yeniden topaklanmaması için karıştırın.
-
3
5 dakika kadar kaynattıktan sonra çorbanın altını kısın ve kavurduğunuz soğanı içine ekleyin. Tuzunu ayarlayıp, tüm malzemeyi bir taşım daha kaynattıktan sonra çorbayı servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL