1.5 su bardağı yeşil mercimek
Yeteri kadar su
1 adet soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı un
Tuz
Mercimeği az suda 10 dakika haşlayıp süzün. Ardından yeniden tencereye alıp üzerine 6-7 su bardağı su ekleyin. Mercimek yumuşayana kadar pişirin. Bu arada soğanı yemeklik doğrayın. Ayrı bir tavada zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun. Mercimek pişince unu bir kasede sulandırıp topakları eriyene kadar karıştırın. Unlu suyu çorbaya ekleyip yeniden topaklanmaması için karıştırın. 5 dakika kadar kaynattıktan sonra çorbanın altını kısın ve kavurduğunuz soğanı içine ekleyin. Tuzunu ayarlayıp, tüm malzemeyi bir taşım daha kaynattıktan sonra çorbayı servis yapın.