Enginar Çorbası

Enginar Çorbası

Pratik ve lezzetli enginar çorbası tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Çorba için tereyağını derin bir tencereye alıp eritin. Unu ilave edip sık sık karıştırarak kavurun. Soğan yemeklik doğrayın, sarımsak kıyın ve enginarı dilimleyin. Soğan ve sarımsağı tencereye ekleyip birkaç dakika karıştırın. Enginarı katıp, suyu ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Orta ateşte enginarlar yumuşayana dek pişmeye bırakın.

  • 2

    Ocaktan alıp blender'den geçirin. Servis kaselerine pay edin. Üzerine maydanozun çiçek kısmından, pul biber, iri doğranmış kuru domates ve enginar kalbi serpiştirin. Lime ve ekmek ile birlikte, ılık olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...