Enginar Çorbası

Enginar Çorbası

Pratik ve lezzetli enginar çorbası tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Çorba için tereyağını derin bir tencereye alıp eritin. Unu ilave edip sık sık karıştırarak kavurun. Soğan yemeklik doğrayın, sarımsak kıyın ve enginarı dilimleyin. Soğan ve sarımsağı tencereye ekleyip birkaç dakika karıştırın. Enginarı katıp, suyu ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Orta ateşte enginarlar yumuşayana dek pişmeye bırakın.

  • 2

    Ocaktan alıp blender'den geçirin. Servis kaselerine pay edin. Üzerine maydanozun çiçek kısmından, pul biber, iri doğranmış kuru domates ve enginar kalbi serpiştirin. Lime ve ekmek ile birlikte, ılık olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...