1 su bardağı taze ya da dondurulmuş vişne
1 su bardağı karabuğday unu
50 gram dut kurusu unu
1 adet yumurta
50 gram tereyağı
100 gram tuzsuz lor peyniri
1 çay kaşığı kakule tohumu
3 adet yıldız anason
ÜZERİ İÇİN
2 yemek kaşığı bal
50 gram çiğ fındık (Bir gece önceden suda bekletilmiş)
Karabuğday unu, dut kurusu unu, yumurta ve tereyağını geniş bir kaba alın. Elinizle karıştırarak yumuşak kıvamlı ve ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru iki adet pişirme kağıdı arasında ve merdane yardımı ile ince açın. Üzerindeki pişirme kağıdını kaldırın. Hamurun üzerine lor peynirini serpiştirin. Vişnelerin bir kısmını hamurun kenarlarına yerleştirin. Pişirme kağıdı yardımı ile kenarlarını ortaya doğru dikkatlice katlayın. Kalan vişneleri hamurun ortasına serpin. Kakule tohumunu ekleyip, yıldız anason yerleştirin. Vişneli galette'yi pişirme kağıdı ile birlikte Schafer Fit Fry Smart Airfryer'ın haznesine koyun. 140 derecede 25 dakika pişirin. Sürenin sonunda hazneyi çıkarıp vişneli galette'yi servis tabağına alın. Üzerine bal gezdirip, irice kıyılmış fındık serpin ve servis yapın.