Elmalı Esmer Tatlı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Elmaları yuvarlak dilimleyin. Çekirdek yataklarını çıkarın. Tereyağını tavaya alarak 4 çorba kaşığı esmer şekeri ilave edin. Karamel olana kadar karıştırarak pişirin. Elma dilimlerini karamele atıp birkaç dakika arkalı önlü hafifçe pişirin. Yarısını fırın kabına tek sıra yerleştirin. Üzerine kalan 4 çorba kaşığı esmer şeker ve 1 su bardağı ceviz serpin. Kalan elma dilimlerini üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirip, ılınmaya bırakın. Servis tabağına alın. Üzerine yarım su bardağı ceviz ve tarçını serperek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL