Sofra
Yoğurtlu jöle tarifi.. Enfes tadıyla yoğurtlu jöle tarifi nasıl yapılır?

5 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 paket vişne aromalı jöle
    2 su bardağı kaynar su
    1 paket pötibör bisküvi
    6 çorba kaşığı süzme yoğurt

    Süslemek için:
    Vişne ve çilek taneleri

Bisküvileri bir kaba ufalayın. Jöleyi 2 su bardağı kaynar suya ekleyip, çözülünceye kadar karıştırın.Hazırladığınız jöleden birer kaşık kupların dibine döküp, 5-10 dakika buzdolabında bekletin. Bu arada süzme yoğurda, hazırladığınız jöleden 6 çorba kaşığı koyarak iyice çırpın. Ufaladığınız bisküvileri, jölenin bir kısmıyla ıslatın. Kupları buzdolabından alıp,üzerlerine bisküvili karışımı pay edin.
Bisküvilerin üzerine, jöle-yoğurt karışımından koyun. En üstünü vişne ve çilek taneleriyle süsleyip, kalan jöleyi meyvelerin üzerine paylaştırın. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.