Patates Ayva Tatlısı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Patatesleri haşlayın ve kabuklarını soyun. Bir kapta çatalla ezin ve soğumaya bırakın. Soğuyunca içine nişasta, yumurta, un ve tuz ekleyip, yoğurun. Ayvanın kabuklarını soyun ve ortalarını oyun. Tencereye koyun ve üzerine toz şeker ile suyu ekleyin. 15-20 dakika pişirdikten sonra soğumaya bırakın. Kıtır harcı için ekmek dilimlerini kızartın ve robottan geçirin. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya ekmek, tereyağı ve toz şekeri alın. Toz şeker eriyip, rengi dönene kadar kavurun. Ayvaların ortasına ceviz koyun ve patatesli harcı ikiye ayırıp, ayvaların etrafını kaplayın. Derin bir tencereye su koyup, kaynatın. İçine ayvaları yerleştirin ve 15 dakika haşlayın. Sudan çıkarıp, pudra şekerine bulayın ve dilimleyin. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine kıtır harcı serpin. Ayva marmeladı ve cevizle süsledikten sonra servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...