Elmalı Rote
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Frambuazı tencereye alıp, yarım su bardağı toz şekerle birlikte kaynatın. 1 çorba kaşığı nişastayı 2 çorba kaşığı soğuk su ile açıp, tencereye ekleyin. Karışımı dondurma kaselerine pay edip, ılınmaya bırakın. Daha sonra 1 saat buzdolabında dinlendirin. 1 ade t küp doğranmış elma ve 1 adet rendelenmiş elmayı, kalan yarım su bardağı toz şekerle kaynatın. Kalan 1 çorba kaşığı nişastayı 2 çorba kaşığı soğuk su ile açın. Tencereye ekleyip karıştırın. Kenara alıp ılınmaya bırakın. Ilındığında dondurma kaselerinin üzerine pay edip, yeniden buzdolabında 1 saat dinlendirin. Soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL