Pudingli Elma Tatlısı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Elmaların kabuklarını soyup ikiye kesin ve dilimleyin. Dilimlenmiş elmaları bir tencerenin dibine dizin. Üzerine suyu gezdirip, tarçın ile örtün. Ardından üzerine 4 çorba kaşığı toz şekeri gezdirip kısık ateşte elmalar suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Pişen elmaları soğumaya bırakın. Soğuyan elma dilimlerini kupların dibine yerleştirin. Üzerine hazırladığınız pudingi döküp kalan elma dilimleri ile süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat bekletip soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...