MALZEMELER
Bir buçuk su bardağı un
Yarımşar paket kabartma tozu ve vanilya
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 adet rendelenmiş elma
Yarım paket (40 gram) küçük parçalar halinde kırılmış bitter çikolata
2 çorba kaşığı tereyağı
10-12 adet çilek
Sosu için:
1 paket (80 gram) kırılmış bitter çikolata
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı krema
Kabartma tozu ve vanilyayı unla birlikte derin bir kaba eleyin. Üzerine yumurta, süt, rendelenmiş elma ve çikolatayı ekleyip karıştırın. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı kızdırıp, tereyağı ile hafifçe yağlayın. Hazırladığınız boza kıvamındaki karışımdan 2 çorba kaşığı alarak tavada arkalı önlü kızartın. Tüm karışım bitene kadar ara sıra tereyağı sürerek aynı işlemi tekrarlayın. Kızarttığınız hamurların aralarına dilimlenmiş çilekler koyarak servis tabağına kat kat yerleştirin. Düşmemesi için çöp şişlerle tutturun. Sosunu hazırlamak için tüm malzemeyi bir kaba alarak benmari usulü eritin. Eridikten sonra servis tabağındaki pan keklerin üzerine gezdirerek servis yapın.