Tatlı Patates Röştı

Tatlı Patates Röştı

Yemekten sıkılmayacağınız tatlı patates röşti tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Tatlı patatesleri rendenin kalın tarafı ile rendeleyin. Bir tülbent ile bütün suyunu iyice sıkın. Geniş bir kaba alıp üzerine un, yumurta, rendelenmiş soğan, ince doğranmış kereviz sapı, muskat rendesi, tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın.

  • 2

    Karışımdan 1 yemek kaşığı alıp, avucunuzda ince olacak şekilde açın. Daha sonra pişirme kağıdı serilmiş bir tepsiye dizip, 30 dakika buzlukta bekletin. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı fırça yardımı ile yağlayıp, patates röştileri önlü arkalı iyice kızartıp servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...