Sofra
Hamuru Gevrek Enfes Peynirli Kapama Börek nasıl yapılır? Pratik Peynirli Kapama Börek tarifi...

4 Porsiyon
30 Dakika
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    6 adet yufka

    1 su bardağı süt

    2 adet yumurta

    1 çay bardağı+1 su bardağı ayçiçek yağı

    1 su bardağı su

    500 gram ufalanmış beyaz peynir

    1 demet kıyılmış maydanoz

Fırın tepsisini yağlayıp, 1 adet yufkayı tepsinin kenarlarından sarkacak şekilde yayın. Süt, yumurta ve 1 çay bardağı ayçiçek yağı karıştırıp, yufkanın üzerine 4-5 yemek kaşığı gezdirin. 1 su bardağı ayçiçek yağ ve suyu karıştırıp, 2 adet yufkayı bu karışımla ıslatarak, ayrı ayrı rulo şeklinde sarın. Elinizle 10 cm uzunluğunda bölüp fırın tepsisine gelişigüzel yerleştirin. 4-5 yemek kaşığı sütlü karışımdan gezdirin. Üzerine peynir ve maydanoz serpiştirin.

Kalan 2 adet yufkayı da ayçiçek yağı su karışımı ile ıslatıp rulo şeklinde sarın ve elinizle 10 cm uzunluğunda bölün. Fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine 4-5 yemek kaşığı sütlü karışımdan gezdirin. Kalan 1 adet yufkayı tepsinin üzerine yayın. Kenarlarını içe doğru katlayıp sütlü karışımı sürün. Kare şeklinde kesip, önceden ısıtılmış 160 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.