
250 gram süzme beyaz peynir
10 yaprak baklava yufkası
100 gram eritilmiş tereyağı
1 adet çırpılmış yumurta
1 yemek kaşığı susam
ÜZERİ İÇİN
2 yemek kaşığı bal
Peyniri 10 eşit parçaya bölün. Yufkalardan birini tezgaha serin. Üzerine fırça yardımıyla tereyağı sürüp ikiye katlayın. Tekrar az miktarda tereyağı sürerek ucuna bir parça peynir yerleştirin. Yanlarını kapatarak gevşek rulo yapın. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Kalan tereyağını yumurta ile iyice çırparak böreklerin üzerlerine sürün. Susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Üzerlerine bal gezdirip sıcak olarak servis yapın.