Sabah kahvaltısında ve öğün aralarında atıştırma ihtiyacı duyduğumuzda çoğu zaman poğaça yeriz. Özellikle pastaneden aldıklarımızın lezzeti ve tadına hayran oluruz. Aynısını evinde yapmak isteyenler, Pastane poğaçasi tarifi nedir ve nasıl yapılır? sorularıyla arama motoralrında yoğun olarak araştırmalar yapıyor. Peki Pastane poğaçasi tarifi nedir ve nasıl yapılır? İşte detaylar...
Malzemeler
Hazırlanışı
Ilık sütte maya ve şekeri karıştırıp kabartın.Bir kaba margarin,tuz,sıvıyağ,yumurta ve sütlü mayayı ekleyin.Unu da azar azar ekleyin ve oldukça yumuşak bir hamur yapın.Ceviz büyüklüğünde hamur yapın ve içine peyniri koyun.Yağlanmış tepsiye dizin.Üstüne yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında pişirin.