HAMURU İÇİN
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt
1/2 çay bardağı ayçiçeği yağı, tuz
HAMURU YAĞLAMAK İÇİN
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
İÇ MALZEMESİ İÇİN
1.5 su bardağı lor
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
Hamur için tüm hamur malzemesini yoğurup ele yapışmayan bir hamur hazırlayın ve oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin. Daha sonra 12 bezeye ayırın. Bezelerden birini hafif unlu zeminde merdane veya oklava yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açın. Tereyağı ve sıvıyağı karıştırıp, hamurun üzerine sürün ve ters çevirip, yağlı kısmı alta gelecek şekilde düz bir zemine yerleştirin. İç malzeme için tüm malzemeyi karıştırıp, hamurun ortasına bir parça yerleştirin ve kenarların hepsini ortada bir araya getirip kıvırın. Daha sonra sarkan kısımları düzeltip fırın tepsisine yerleştirin. Kalan hamur ve iç malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. Kalan yağı üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin.