Sofra

12 Adet

MALZEMELER

    HAMUR İÇİN

    2 su bardağı süt

    1 tatlı kaşığı tuz

    4 su bardağı un

    YUFKALARA SÜRMEK İÇİN

    1 çay bardağı ayçiçeği yağı

    1 çay bardağı eritilmiş tereyağı

    İÇ HARCI İÇİN

    1 kg ince doğranmış ıspanak

    4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

    1 adet büyük boy soğan

    1 çay kaşığı karabiber

    1 çay kaşığı pul biber

    1 tatlı kaşığı tuz

Böreğin iç harcı için ıspanağı yağla birlikte tavaya alıp kavurun. İnce doğranmış soğanı ilave edip kavurmaya devam edin. Soğan yumuşayınca tuz ve baharatları ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamur için sütü yoğurma kabına alın. Tuz ve unu ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 24 eşit bezeye ayırın ve üzerlerini örterek 15 dakika bekletin. İki adet bezeyi çay tabağı boyutunda ve ara sıra hafifçe unlayarak açın. Bu iki parça hamurun arasına ayçiçeği yağı ve tereyağı karışımından sürerek üst üste yerleştirin. Kalan diğer hamurları aynı şekilde hazırlayın. Bu işlem bittikten sonra ikili hamurları yırtılmayacak şekilde açabildiğiniz kadar büyük açın. Üzerine yağlı karışımdan sürüp ıspanaklı harçtan bir kenarına uzunlamasına olacak şekilde yerleştirin. Yufkayı esneterek kendinize doğru çekin ve rulo yapın. Ruloyu kendi etrafında döndürün. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.