Sofra
Türk Kahvesini Bir de Böyle Deneyin! Kültürümüz içinde ayrı bir yeri olan, tam 150 yıldır en keyifli ve özel anlara kendine has tadı, cezbeden kokusu, bol köpüğü, sunum ritüeli ile eşlik eden Kurukahveci Mehmet Efendi Türk Kahvesini gelin hep birlikte bambaşka bir şekilde değerlendirip daha sık konuk edelim.

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    2 tatlı kaşığı Kurukahveci Mehmet Efendi Türk Kahvesi

    4 yemek kaşığı toz şeker

    1 adet yumurtanın sarısı

    3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

    6 yemek kaşığı un

    Yarım çay kaşığı kabartma tozu

    1 çay bardağı küp doğranmış hurma

    KABI YAĞLAMAK İÇİN

    1 tatlı kaşığı tereyağı

    ÜZERİ İÇİN

    1–2 tatlı kaşığı Kurukahveci Mehmet Efendi kahve çekirdeği

    SÜSLEMEK İÇİN

    3–4 adet küp doğranmış hurma

Toz şeker ve yumurta sarısını bir kaba alıp çırpma teli ile iyice çırpın. Üzerine tereyağını ilave edip çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu karışıma ekleyin.

.

Malzeme birbirine karışana kadar elinizle yoğurun. Hurmaları katın. Kurukahveci Mehmet Efendi Türk Kahvesini ekleyip yeniden yoğurun. Döküm bir tavayı tereyağı ile yağlayın.

Karışımı tavaya aktarın. Kalınlığı bir parmak olacak şekilde elinizle üzerini düzelterek yayın. Kurukahveci Mehmet Efendi kahve çekirdeklerini hamura hafif bastırarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında renk değiştirene kadar ve ara sıra kontrol ederek pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Üzerini hurma ile süsleyip servis yapın.