Sofra
Kızılcığın nefis aromasıyla çayın yanında yemeye doyamayacağınız, ağızda dağılan bir kurabiye! İşte Kızılcıklı Kurabiye tarifi...

ŞEFİKA GÜNYEL

6-8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    2.5 su bardağı un

    220 gram tereyağı

    Yarım su bardağı toz şeker

    2 yemek kaşığı süt

    1 paket vanilya

    3/4 su bardağı kurutulmuş kızılcık

    Yarım su bardağı iri kırılmış Antep fıstığı

Tüm malzemeyi geniş bir kaba alın. İyice yoğurup ele yapışmayan ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Rulo yapıp streç filmle kaplayın. Buzdolabında 1 saat dinlendirin. Sürenin sonunda streç filmi çıkarın. Keskin bir bıçak yardımıyla dilimleyip fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında hafifçe pembeleşene kadar pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.