Sofra
Klasik kıyır kıyır kurabiye tarifi bekleyenleri şaşkına çevirecek, yedikçe yeme isteğini artıran İstikbal ile Pazar Keyfi'ne yakışacak 'ıslak kurabiye' tarifimizi denemeyen çok şey kaybeder şimdiden söyleyelim. Ağzınıza attığınız andan itibaren damakta lezzet patlamaları yaratan, #istikbal'in katkıları ile hazırladığımız bu kurabiyenin dışı kadar içi de sürprizli... Şimdiden afiyet olsun.

6-8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    2 su bardağı un

    200 gram tereyağı

    1 çay bardağı toz şeker

    1 adet yumurta

    1 yemek kaşığı nişasta

    1 paket vanilya

    1 paket kabartma tozu

    İÇ HARCI İÇİN

    1 adet elma

    1 adet havuç

    1 çay kaşığı tarçın

    1 tatlı kaşığı toz şeker

    ISLATMAK İÇİN

    3 su bardağı ılık süt

    1 su bardağı Hindistan cevizi

Elma ve havucu rendeleyip bir kaseye alın. Üzerine tarçın ve toz şekeri ilave ederek karıştırın. Tereyağı, yumurta, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu büyük bir kasenin içine alın. Üzerine yavaşça 2 su bardağı unu ekleyerek yoğurun. Hamur iyice yumuşayıp kıvam aldığında ceviz büyüklüğünde bezeler yaparak avucunuzun içinde açın. Orta kısmına elmalı harçtan ekleyip yuvarlayın. Tüm hamurları fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkan kurabiyeleri ılık süte batırıp Hindistan cevizine bulayarak servis yapın.