Zeytinyağlı Türlü

Mevsim sebzeleriyle hazırlanan bu zeytinyağlı türlü, hem lezzetiyle hem de sağlıklı içeriğiyle sofralarınızı süsleyecek.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Havuç, patates ve kerevizi yıkayıp kabuklarını soyun. Pırasayı 2'şer cm uzunluğunda dilimleyin. Havuç, patates ve kerevizi küp küp doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp yemeklik doğranmış soğanı ekleyerek kavurun.
-
2
Sırası ile havuç, patates ve kerevizi ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve toz şekeri ekleyip karıştırın. Son olarak yıkanmış pirinci ekleyin. Üzerine suyu gezdirin. Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın. İnce kıyılmış maydanoz ve dereotu ile süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL