Sofra
Pratik ve lezzetli tarifiyle sofralarınıza renk katacak zeytinyağlı taze iç bakla.

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    500 gram iç bakla

    1 adet soğan

    3 diş sarımsak

    1 kahve fincanı zeytinyağı

    1 adet havuç

    1 tatlı kaşığı un

    1 çay kaşığı tuz

    Yarım limonun suyu

    5 dal dereotu

Baklaların dış kabuklarını ayıklayın ve yıkayın. Soğan ve sarımsakları ince kıyın, 1 kahve fincanı zeytinyağında kavurun. Havucu küp şeklinde küçük doğrayarak, kavrulan soğana ekleyin. Birlikte 2 dakika daha kavurun. Sırasıyla unu, baklayı, limon suyunu, tuzu ilave edin. Birlikte 10 dakika kaynatın. İnce kıyılmış dereotuyla süsleyip ılık olarak servis yapın.