Zeytinyağlı Semizotu

Sağlıklı, hafif ve lezzetli bir ana yemek arayanlar için mükemmel bir seçenek: Zeytinyağlı Semizotu.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Semizotunu ayıklayın. Geniş bir kaseye su doldurun. Semizotunu içine alın, birkaç dakika bekletin ve yapraklarını nazikçe ovalayarak yıkayın.

  • 2

    Bu işlemi su berraklaşana kadar 2-3 kez tekrar edin. Ardından süzgece alın. İri parçalar halinde doğrayın veya elinizle koparın.

  • 3

    Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın. Havucu soyup halka veya yarım ay şeklinde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyarak rendeleyin. Sarımsağı soyup ince doğrayın ya da rendeleyin.

  • 4

    Geniş bir tencereye zeytinyağını alın. Önce soğanı ve sarımsağı ekleyin. Orta ateşte yumuşayana kadar kavurun. Ardından havucu ekleyin. 3-4 dakika birlikte soteleyin. Salçayı ilave edin, kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurun.

  • 5

    Domatesi katın. Suyunu salıp tekrar çekene kadar 5 dakika pişirin. Üzerine bulguru ve semizotunu ekleyin. Tuz, şeker ve karabiberi ilave edin. Üzerine sıcak suyu gezdirin.

  • 6
    Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Piştikten sonra ocaktan alın. 10 dakika dinlendirip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.