Kinoayı iyice yıkayarak fazla suyunu süzün. Küçük bir tencereye kinoayı, 2 su bardağı suyu ve tuzu alın. Kaynamaya başlayınca altını kısın. Kapağı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
İç harcı için geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Küp doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Salçaları ekleyin ve birkaç dakika daha kavurmaya devam edin.
Asma yapraklarını düz bir zemine yerleştirin. Her yaprağın ortasına 1 tatlı kaşığı iç harç yerleştirin. Kenarlarını içe doğru kapatın ve sıkıca rulo şeklinde sarın. Tencerenin dibine birkaç yaprak serin. Sardığınız dolmaları düzgün şekilde dizin.
Dolmaların üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 adet limonun suyunu gezdirin. Sıcak suyu ekleyin. Üzerine bir tabak kapatıp tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 35-40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.